eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een schuur tot een woning is de droom van menigeen. Het authentieke karakter van een schuur, de mogelijkheid om iedere denkbare plattegrond in het casco te realiseren, een prachtige ligging en een lage aankoopprijs maken een schuur tot een aantrekkelijk verbouwproject.

Het project laat zien welke woonkwaliteit met zo’n schuur kan worden gerealiseerd. Het omvat een woonhuis met meerdere verblijfruimtes die door een centrale as met elkaar zijn verbonden. De as is overal aanwezig zonder het eigen karakter van de afzonderlijke ruimtes aan te tasten. Het entreeportaal met daarboven gelegen het gastenverblijf accentueert de grootte van de schuur.

Het atelier met de houten gevelbekleding vormt door zijn materialisatie een interessant contrast met de bestaande

schuur

Het project is uitgebreid beschreven in het Franse woontijdschrift Maison & Travaux.

Meer informatie >>

Voor

Na

Nieuws

Ik vertrek

Voor een echtpaar, dat deelneemt aan het TV-programma Ik vertrek, is een ontwerp voor de verbouwing van een schuur tot woning met chambres d'hôtes gemaakt.

 

Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m².

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media