eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

Nieuwbouw met garage-fotostudio

Een woonhuis vormgegeven als schuur met een open lattengevel past uitstekend in het landschap van de Morvan. Het concept van een schuur is aantrekkelijk, omdat daarin veel verschillende soorten plattegronden kunnen worden gerealiseerd.

 

Het project omvat een ruime woning met een gastenverblijf met drie slaapkamers dat ook geschikt is voor de verhuur. Opvallend zijn de glasstroken in de gevels die de ruimtes op de eerste etage aanlichten en het stalen dak doen “zweven”.

Het pand is 19,15 m lang, 8,35 m diep en de hoogte bedraagt 5,9 m. De kosten voor de cascobouw* zijn door de aannemer geraamd op € 160.000 (2011).

 

De professionele fotostudio met een hoogte van circa 5 m gecombineerd met een garage voor twee auto’s is separaat gelegen. De roldeur van de studio kan lichtdicht worden gesloten bij foto-opnames.

 

 

* De kosten buiten de cascobouw betreffen voornamelijk grondverzet en riool (septic tank), fundering en geïsoleerde BG-betonvloer, trappen en balustrades vides, sanitair en loodgieterwerk, keuken, verwarming en heetwatervoorziening, elektra- en schilderwerk.

 

Woonhuis

Garage-fotostudio

Nieuws

Ik vertrek

Voor een echtpaar, dat deelneemt aan het TV-programma Ik vertrek, is een ontwerp voor de verbouwing van een schuur tot woning met chambres d'hôtes gemaakt.

 

Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m².

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media