eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

Ruïne

De deur van deze projectwoning was 50 jaar geleden gesloten en nadien nooit meer geopend. De voormalige stal achter het huis was verworden tot een ruïne. Foto’s of tekeningen van de oorspronkelijke situatie waren niet voorhanden.

 

Uitgaande van de contouren van de ruïne is een achterhuis ontworpen, waarbij aansluiting is gezocht met de architectuur van het bestaande huis. In de oostgevel, die niet zichtbaar is vanaf de openbare weg, is gekozen voor modern kozijnwerk, de overige gevels kennen de voor de Morvan karakteristieke roede-indeling in de ramen.

Een liefelijk huis op een idyllische plek.

Voor

In uitvoering

Nieuws

Ik vertrek

Voor een echtpaar, dat deelneemt aan het TV-programma Ik vertrek, is een ontwerp voor de verbouwing van een schuur tot woning met chambres d'hôtes gemaakt.

 

Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m².

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media